Hoe nu verder?

Mijn case study leverde interessante discussiepunten op over de gewenste invulling van de kwaliteiten. De theorie geeft bijvoorbeeld aan dat de mogelijkheden voor inclusiviteit en integraliteit oneindig zijn. Wanneer is het project ‘inclusief genoeg’ en wat is het streven zijn op gebied van integraliteit? De doorontwikkeling van de resilience scan is in volle gang. Er zijn steeds meer wijken en project groepen binnen de gemeente die zich aanmelden voor een proeftest. Door ook in de toekomst projecten te analyseren op de kwaliteiten, resultaten te delen en hierover de discussie aan te gaan, groeit het lerend vermogen van de organisatie en de stad. En daar worden we uiteindelijk allemaal een beetje veerkrachtiger van!

 

Mijn ervaring

Ik vond het ontzettend leuk en leerzaam om in de wereld van resilience te duiken. Ik ben tijdens het afstuderen steeds enthousiaster geworden over het onderwerp. Deze holistische aanpak van stedelijke vraagstukken vind ik heel interessant. Het bevestigde mijn voorkeur voor grootstedelijk beleid, duurzaamheid en ruimtelijke ontwikkeling en heeft me ervan overtuigd dat ik wil doorstuderen om mij daar als bestuurskundige verder in te verdiepen. Ik kijk dan ook erg uit naar september, wanneer ik begin met de pre-master Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.