13 april

1e ‘Songs for Survival’-concert

Singphony & Little Wotan

13 april

1e ‘Songs for Survival’-concert

Singphony & Little Wotan

Zaterdag 13 april vindt het eerste ‘Songs for Survival’-concert plaats aan de Gaffelstraat in Rotterdam. Tijdens dit concert laten de meiden van Singphony hun eigen geschreven songs horen. Deze liederen zijn het resultaat zijn van een ontdekkingstocht naar hun sociale veerkracht in een multiculturele metropool als Rotterdam. Het doel is mensen bewust te maken en te verbinden zodat zij veerkrachtiger kunnen reageren op dagelijkse en toekomstige uitdagingen.

Zangproject in West

‘Songs for Survival’ is een sociaal project waarmee onderzoek is gedaan naar de resilience-skill: social resilience, oftewel het vermogen van mensen om veerkrachtig te reageren op veranderingen in hun omgeving. Singphony is deze uitdaging aangegaan in samenwerking met Stichting Little Wotan, die samenwerkingsprojecten ontwikkelt voor de stad. Singphony is een platform voor jongeren om hun zangkwaliteiten te ontwikkelen en hun karakter te vormen.

De meiden van Singphony zijn aan de slag gegaan met vagen als: wat betekent het om als jonge meid op te groeien in de stad, met een nog onbekende toekomst voor je, nog onzeker van wie je bent of wat je wilt worden? Welke adviezen volg je op of sla je af? In hoeverre beweeg je mee en wanneer trek je een grens? Welke emotionele shocks en stresses ervaar je? Welke rol speelt de culturele achtergrond, familietradities en - waarden, rituelen en verhalen in hun ‘reis’ naar de toekomst? De antwoorden op deze vragen heeft Singphony gebruikt als inspiratie voor hun liederen die zij tijdens het ‘Songs for Survival’-concert zullen laten horen.

Interesse?

Het concert vindt plaats in het gebouw van de Actiegroep Oude Westen aan de Gaffelstraat 1 in Rotterdam. De inloop start om 17.00 uur. Het programma begint om 17.30 en eindigt om 19.00 uur.

Deze avond komen naast de meiden van Singphony ook de begeleiders van het project aan het woord. Ben je benieuwd naar de manier waarop de zangeressen van Singphony invulling geven aan sociale veerkracht? Je bent van harte welkom!

 

Tickets

De tickets bedragen € 5,- per stuk en kan je reserveren via: singphony@hotmail.com

 

Andere evenementen