14 mei

KinderCongres

Jeugdtheater Hofplein en SKVR

14 mei

KinderCongres

Jeugdtheater Hofplein en SKVR

In het kader van Code Groen, een educatief kunstproject, presenteren kinderen hun creaties tijdens het Kindercongres in Rotterdam.

In het kader van Code Groen, het educatieve kunstproject van Jeugdtheater Hofplein en SKVR, zijn een kleine 400 leerlingen van 9 Rotterdamse scholen tussen 7 maart en 14 mei samen met kunstenaars gaan nadenken over wat zij kunnen doen voor een toekomstbestendige stad. Daarbij mocht hun verbeelding grenzeloos worden ingezet. Naast het bezoek aan de voorstelling Metamorphose en de mini manifestatie, gaan de kinderen samen met de kunstenaars op excursie ter inspiratie voor hun eigen creaties. Deze creaties zullen zij presenteren tijdens het KinderCongres op dinsdag 14 mei 2019. Dit is eveneens het startpunt om het gesprek aan te gaan met de kinderen. Zij zijn de toekomst van Rotterdam maar de volwassenen moeten nu aan de slag met hun ideeën. Daarom is deze dialoog belangrijk!

Code Groen is aangesloten bij Rotterdam Resilient City van de gemeente Rotterdam. Een initiatief van de Rockefeller Foundation waarbij 100 steden in de wereld zijn aangesloten. Rotterdam is daar één van. Rotterdam staat voor een aantal grote uitdagingen om de stad en haar bewoners 'resilient' te maken.

Aanmelden is noodzakelijk
U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar: info@codegroen010.nl

Locatie

Hofpleintheater

Andere evenementen