09 november

Stadmakerscongres

AIR

09 november

Stadmakerscongres

AIR

Op vrijdag 9 november 2018 transformeert Theater Rotterdam, locatie Schouwburg, opnieuw in een bruisende werkplaats voor het stadmaken!

Rotterdam wil de komende jaren 50.000 woningen bouwen en zowel een kwaliteits- als energiesprong maken. Dit vraagt om betekenisvolle verbindingen tussen ruimtelijke en maatschappelijke stadsontwikkeling. Het werken aan en binnen de compactheid van de bestaande stad daagt ons uit tot hoogwaardige kwaliteit én tot een vitale samenwerking tussen de mensen en de partijen die werken aan de stad. De Rotterdamse cultuur van stadmaken kan en moet daarom juist nu productief gemaakt worden. Tijdens het vijfde Stadmakerscongres gaan we op zoek naar nieuwe perspectieven op deze opgave.

Mattijs van Ruijven (Hoofd Stedenbouwkundige gemeente Rotterdam) leidt het congres dit jaar in. Hij brengt met een openingslezing de ruimtelijke- en maatschappelijke ontwikkeling van Rotterdam in verband. Met het Rotterdamse College en de Van der Leeuwkring openen we vervolgens het vijfde stadmakerscongres en reiken we de 10e Van der Leeuwprijs uit.

Andere evenementen