17 mei

Turning the Tide – The Future of Inclusive Waterfronts in Rotterdam

Architectuur Instituut Rotterdam (AIR)

17 mei

Turning the Tide – The Future of Inclusive Waterfronts in Rotterdam

Architectuur Instituut Rotterdam (AIR)

Het Architectuur Instituut Rotterdam (AIR) organiseert het publieke en professionele debat over de stad en zijn ruimtelijke verschijningsvorm. Dat doet het door actuele kwesties en verder weg liggende opgaven in publieke discussie te brengen en te verkennen. Donderdag 17 mei gaat AIR graag met je in gesprek over de veranderende Maasoevers met experts en internationale gasten.

Het Amerikaanse Van Alen Institute bezoekt Rotterdam en programmeert met AIR een publiek gesprek over ontwerpen aan betekenisvolle verbindingen en verbindende plekken. Onder meer de Deense ontwerpbureaus BIG, 3xN en Schmidt Hammer Lassen maken deel uit van de delegatie die op voorspraak van Mecanoo naar Rotterdam reist. Van deze en andere bureaus leren we over de praktijk in urban connectivity in Scandinavische, Britse en Amerikaanse steden. Het gesprek staat onder leiding van Bas van der Pol (directeur AIR) en David van Leer (Executive Director Van Alen Institute)

De dagen aansluitend op deze bijeenkomst organiseert het Van Alen Institute in de werkplaats van Veldacademie en AIR een design-charette rond plekken van betekenis op Zuid. Dit is Zuid is, samen met Eric Dullaert (programmamanager cultuurimpulsen), partner van het Van Alen Institute in de opgavenstelling en verzorgt bovendien tours langs buurten, wijken en gebiedsontwikkelingen op Zuid.

Het Van Alen Institute programma wordt mogelijk gemaakt door Rockwool.
Meer informatie over dit programma volgt.

Andere evenementen