09 juli

Urban Resilience Summit 9-11 juli 2019

100resilientcities

09 juli

Urban Resilience Summit 9-11 juli 2019

100resilientcities

In juli 2019 organiseert het stedennetwerk ‘100 Resilient Cities’ - gepionierd door The Rockefeller Foundation - de Urban Resilience Summit 2019. Na steden zoals New Orleans, Mexico City en New York vindt de summit dit jaar plaats in Rotterdam.

Tijdens deze grootse bijeenkomst komen vele stedelijke veerkrachtbeoefenaars uit steden van over de hele wereld samen. Gedurende enkele dagen (8-11 juli) zullen zij kennis, ervaringen en innovaties delen en samenwerkingsvormen onderzoeken die kunnen bijdragen aan de weerbaarheid en veerkracht van steden wereldwijd.


Rotterdam als gaststad
Rotterdam wordt wereldwijd gezien als een voorloper op het gebied van klimaatadaptatie en watermanagement. Ook staat de stad bekend als een broedplaats van ideeën, innovatie en experimenten. En als een postindustriële havenstad waarin snelle sociale, economische en fysieke veranderingsprocessen plaatsvinden. Daarom en omdat zij openstaat voor het bevorderen van kritische cross-culturele gesprekken, biedt Rotterdam voor alle aangesloten steden en partners een ​​ideale (leer)omgeving om veerkracht in de praktijk te ervaren.

Meer informatie: https://www.100resilientcities.org/summit/


Foto: Gerhard van Roon/Kunst- en Vliegwerk/RBT

Locatie

Besloten summit op diverse locaties.

Andere evenementen