Blijstroom voor een duurzame stad

Blijstroom is de eerste energiecoöperatie van Rotterdam. Bij dit energiebedrijf zijn de leden de baas. En die leden kiezen voor een duurzaam en energieneutraal Rotterdam.

Blijstroom is een netwerk van betrokken Rotterdammers die kansen zien. Bijvoorbeeld in gebouwen die nu nog niet energiezuinig zijn of energie opwekken, maar dat in de toekomst wel zouden kunnen. Door die kansen daadwerkelijk te benutten, komt Blijstroom steeds dichter bij het gezamenlijke doel om in 2030 energieneutraal te wonen.

Opwekken van energie

Vanuit de toekomstambitie ondersteunt en organiseert Blijstroom projecten die gericht zijn op het opwekken van energie. Daarnaast deelt de organisatie kennis, tips en informatie over energiebesparing.

Betrokkenheid essentieel

De projecten van Blijstroom ontstaan op initiatief van leden, of in opdracht van bijvoorbeeld VvE’s of de gemeente. Om kennis uit de projecten uit te wisselen, feedback te krijgen en nóg meer mensen te betrekken, organiseert Blijstroom regelmatig bijeenkomsten. Want betrokkenheid is essentieel bij de transitie naar een schoon en duurzaam Rotterdam.

VOND JE DIT LEUK? DEEL HET!