De Peperklip

De Peperklip, het grootste sociale woningbouwcomplex van Rotterdam-Zuid veerkrachtig maken, dat is de ambitie. De renovatie van het gebouw, inclusief 11.000 vierkante meter onbenut dakoppervlak, wordt als kans aangegrepen om De Peperklip en haar bewoners toekomstbestendiger te maken.

De Peperklip

Op de Kop van Zuid-Entrepot ligt het markante gebouw De Peperklip. Een sociaal woningbouwcomplex uit 1982 ontworpen door architect Carel Weber. De naam heeft het gebouw te danken aan zijn vorm, van bovenaf gezien een opengebogen paperclip. Met circa 550 huishoudens en 1300 bewoners is De Peperklip vergelijkbaar met een klein dorp met een grote diversiteit aan culturen.

 

Toekomstbestendig

In 2017 is een groot onderhoudsproject aan De Peperklip van start gegaan. Gemeente Rotterdam en Vestia, eigenaar van het gebouw woningbouwcorporatie, verkennen samen de mogelijkheden om De Peperklip veerkrachtig en toekomstbestendig te maken. Hierbij zijn er idee├źn om de 11.000 vierkante meter te vergroenen en te gebruiken voor het opwekken van duurzame energie. Daarnaast wordt worden om te gebruiken voor de irrigatie van het groen op het dak en op de binnenplaats.

 

VOND JE DIT LEUK? DEEL HET!