Kunst voor de stad van straks

Artistiek, kleinschalig, dicht bij de Rotterdammer. Dat zijn kernwoorden van de SKVR Cultuurwerkplaats Hillesluis. Het programma brengt wijkbewoners in contact met kunstprojecten die aansluiten bij hun belevingswereld.

Samen met maatschappelijke organisaties in de stad organiseert Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR) laagdrempelige culturele activiteiten. Met als uitgangspunt: de artistieke talenten van Rotterdammers stimuleren.

Kunstvormen

Cultuurwerkplaats Hillesluis maakt gebruik van uiteenlopende kunstvormen: van fotografie, video en theater tot performance. Het verhalenproject Ik Droomde omvat bijvoorbeeld workshops theater, beeldende kunst en schrijven. Ouders en kinderen delen hun toekomstdromen – en ontwikkelen ondertussen betere onderlinge communicatie.

Mening

De intensieve training Luister Dan illustreert de aanpak van SKVR. Jongeren leren er om hun mening te ontwikkelen, beargumenteren en presenteren. Met een publiek debat met buurtbewoners sluiten de deelnemers het project af.

Droomkeet

Vanuit Cultuurwerkplaats Hillesluis zijn innovatieve projecten ontwikkeld, die op termijn ook in andere buurten kunnen worden ingezet. Neem de Droomkeet, een mobiele ontmoetingsplek waar kinderen en jongeren hun dromen beschrijven en fotograferen. De bus kan uiteindelijk door heel Rotterdam gaan rijden.

 

VOND JE DIT LEUK? DEEL HET!