SIBs binden de stad

Vier partijen die de krachten bundelen om een maatschappelijk probleem op te lossen. Dat is het idee achter de Social Impact Bonds (SIBs). Twee SIBs in Rotterdam maakten al een vliegende start.

Bij SIBs smeedt de gemeente nauwe banden met investeerders, ondernemers en kennisinstituten. Met als inzet: marktpartijen een verantwoordelijkheid te laten nemen in sociale projecten. De Buzinezzclub en Werkplaats Rotterdam Zuid behoren tot de succesverhalen.

Buzinezzclub

De Buzinezzclub begeleidt jongeren met een uitkering naar school, werk of een eigen bedrijf. Het uitgangspunt is een plan voor hun toekomstige werk én leven dat de jongeren zelf opstellen. Trainingen, workshops, netwerkevenementen, stages en intensieve coaching helpen om de gedroomde opleiding, baan of onderneming tot een succes te maken.

Meester en gezel

Bij Werkplaats Rotterdam Zuid krijgen werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een tijdelijke aanstelling bij een van deelnemende bedrijven. De kandidaten krijgen kansen om hun talenten in te zetten én verder te ontwikkelen. Tegelijkertijd krijgen de werkgevers een goede indruk van mogelijke nieuwe werknemers. Een cruciaal onderdeel van de aanpak is een samenwerking die lijkt op de verhouding tussen een meester en gezel: ervaren medewerkers delen hun kennis en ervaring met de jonge talenten.

VOND JE DIT LEUK? DEEL HET!