Stadslab voor schone lucht

Creatief, vindingrijk en onderzoekend. Dat typeert Stadslab Luchtkwaliteit. Deze groep van tien Rotterdammers is on a mission om de luchtkwaliteit op en om de ’s-Gravendijkwal te verbeteren.

Stadslab Luchtkwaliteit heeft een missie: kennisdeling en inspiratie om op een onderbouwde manier bij te dragen aan een betere luchtkwaliteit. De Rotterdamse ’s-Gravendijkwal – die bekend staat als één van de meest vervuilde straten van Nederland – fungeert daarbij als ambitieuze test-case.

Lab met evenementen

Om het thema luchtkwaliteit bij bewoners onder de aandacht te brengen organiseert Stadslab Luchtkwaliteit sinds 2014 tal van evenementen. Zoals een lunch op de ’s-Gravendijkwal, een excursie langs de vervuilende straten van Rotterdam, een pop-up tentoonstelling en een workshop voor kinderen.

Open karakter

Door het open karakter van het stadslab zijn er samenwerkingen ontstaan met gemeentelijke instanties, het bedrijfsleven, actiegroepen en kennisinstellingen. Financiële en inhoudelijke ondersteuning krijgt het initiatief vanuit het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en de gemeente Rotterdam.

VOND JE DIT LEUK? DEEL HET!