Van hulp vragen naar geven

Als vrijwilligers een helpende hand bieden aan buurtgenoten, dan wordt iedereen daar beter van: de hulpverlener, de bewoner én de wijk. Dat is de overtuiging van de stichting Wilskracht Werkt, die zich inzet om alle Rotterdammers actief te laten meedoen in de stad.

Bijdragen

Een scootmobiel lenen? Boodschappenhulp nodig? Leren fietsen? Wilskracht Werkt organiseert diensten en activiteiten waarmee ouderen en andere kwetsbare groepen volop aan de samenleving kunnen bijdragen.

Sociaal kapitaal in actie

Via Wilskracht Werkt komt sociaal kapitaal in actie. Zo vervoert de Boodschappen Plusbus ouderen naar bijvoorbeeld de supermarkt of het ziekenhuis. En Buurtbuddies helpen bewoners zo veel mogelijk op eigen kracht hun zaken te regelen. Het kan dan gaan om boodschappen doen of een dokter bezoeken. Maar ook om een wandeling of fietstocht maken.

Verbinding

Wilskracht Werkt is het initiatief van Wil Roode. De verpleegkundige en sociaal werker besloot in 2007 een stichting op te richten die samen met actieve bewoners welzijn en zorg in de buurt organiseert. Wilskracht Werkt fungeert als verbinding tussen mensen die hulp nodig hebben en mensen die hulp te bieden hebben.

VOND JE DIT LEUK? DEEL HET!